Stołówka szkolna - jadłospis - oddziały przedszkolne i klasy I-VIII

Jadłospis - tydzień od 29.04.2024 do 3.05.2024

 

Przedszkole:

Poniedziałek:

śniadanie - Chleb żytni z dynią, masło, polędwica sopocka - 20g, rzodkiewka, ogórek kwaszony - 40g, herbata zielona/kakao - 200ml.

obiad - Zupa krem z kalafiora z grzankami - 200ml (masło, marchew, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana 10%, sól, zioła, natka, koperek). Ziemniaki z koperkiem - 100g, pieczony udziec  z kurczaka, mizeria (jogurt naturalny,sól) - 70g, mięta z cytryną - 200ml.

podwieczorek - Ryż paraboliczny z truskawkami - (ryż, zmiksowane truskawki), melisa - 200ml.

 

Wtorek:

śniadanie - Bułka wrocławska, masło, sałata, szynka drobiowa - 20g, pomidor, papryka żółta - 40g, rumianek - 200ml.

obiad - Żurek z ziemniakami - 200ml (kiełbasa drobiowa, marchew, pietruszka, por, seler, żurek naturalny, śmietana 10%, ziemniaki, sól, zioła, natka, koperek). Kasza jaglana - 40g suchego, ryba w cieście  (ryba miruna (90g), jajka, mleko, mąka, olej rzepakowy, sól, zioła), ogórek kwaszony - 70g, kompot wiśniowy - 200ml, jabłko - 0,5szt.

podwieczorek - Gofry z cukrem pudrem - wyrób własny (mąka pszenna, jajka, mleko, cukier, cukier puder, masło roślinne, proszek do pieczenia, sól) -1szt, herbata z cytryną - 200ml.

 

Środa:

śniadanie - ---

obiad - ---

podwieczorek - ---

 

Czwartek:

śniadanie - Chleb pszenny, masło, sałata, jajko na twardo ze szczypiorkiem - 20g, herbata malinowa - 200ml.

obiad - Zupa koperkowa - 200ml (masło, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, sól, zioła, natka, koperek). Budyniowe racuchy - wyrób własny (mąka pszenna, jajka, cukier, cukier puder, proszek do pieczenia, budyń śmietankowy, mleko, olej rzepakowy) - 3szt, herbata z cytryną - 200ml.

podwieczorek - Chrupki kukurydziane - 4szt.

 

Piątek:

śniadanie - ---

obiad - ---

podwieczorek - ---


 

Klasy I - VIII:

Poniedziałek:

obiad - Ziemniaki z koperkiem -150g, pieczony udziec  z kurczaka, mizeria (jogurt naturalny, sól) - 80g, mięta z cytryną - 200ml.

 

Wtorek:

obiad - Kasza jaglana - 40g suchego, ryba w cieście  (ryba miruna (100g), jajka, mleko, mąka, olej rzepakowy, sól, zioła), ogórek kwaszony - 80g, kompot wiśniowy - 200ml, jabłko - 0,5szt.

 

Środa:

obiad - ---

 

Czwartek:

obiad - Budyniowe racuchy - wyrób własny (mąka pszenna, jajka, cukier, cukier puder, proszek do pieczenia, budyń śmietankowy, mleko, olej rzepakowy) - 4szt, herbata z cytryną - 200ml.

 

Piątek:

obiad - ---